Την κατάλληλη στιγμή (!)


Τα χρόνια, οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά τρέχουν... Η ζωή μας περνάει γρήγορα μπροστά από τα μάτια μας προσφέροντας εμπειρίες καλές ή κακές, γνώσεις θεμιτές ή αθέμιτες! Κάθε λεπτό υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό ή κάτι ίδιο και συνηθισμένο. 
Το θέμα είναι να γίνει την κατάλληλη στιγμή. Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να ζήσουμε όπως πρέπει αυτά που η ίδια η ζωή και ο χρόνος στέλνει με δύναμη κατά πάνω μας. Καταστάσεις ευχάριστες ή δυσάρεστες και πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται ή μένουν για να καθορίσουν τη ζωή και τις επιλογές μας. 
Αν όλα αυτά όμως δεν γίνουν την στιγμή που πρέπει τι θα συμβεί; Ίσως κερδίσουμε άσχημες εμπειρίες και χάσουμε τις καλές. Ίσως βάλουμε στη ζωή μας πρόσωπα που δεν πρέπει και αφήσουμε απ' έξω αυτούς τους "σημαντικούς άλλους". Ίσως πάλι μια λάθος φαινομενικά απόφαση μας φέρει μπροστά στην καλύτερη στιγμή της ζωή μας.
Και τελικά το λάθος και το σωστό καθορίζεται από το χρόνο. Κανείς δεν ξέρει πότε είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή και κανείς δεν είναι τόσο στυγνά λογικός ώστε να σκέφτεται πάντα με καθαρό μυαλό την επόμενη κίνηση στην επόμενη κατάλληλη στιγμή. 
Είμαστε άνθρωποι και οι πράξεις και οι επιλογές μας καθορίζονται από πολλούς παράγοντες. Εξωτερικούς και εσωτερικούς. Κι αν με ρωτάτε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να γνωρίσουμε και να ζήσουμε όλα αυτά που ο χρόνος θα φέρει, δεν το το γνωρίζω. Αν και νιώθω πως αυτές οι κατάλληλες στιγμές με έχουν φέρει εδώ που είμαι σήμερα. Άλλες τις έχασα κι άλλες όχι. 
Αυτό όμως σημαίνει να ζεις. Αρκεί να έχεις καλά αντανακλαστικά γιατί η θεά ευκαιρία τρέχει δίπλα μας και έχει μαλλιά μόνο μπροστά. Αν σε προσπεράσει δεν μπορείς να την αρπάξεις. Εσύ απλά κοίτα την κατά πρόσωπο και αποφάσισε τι θα κάνεις μαζί της!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Μίλα ψιθυριστά! Κάποιος ονειρεύεται....

Δημοφιλείς αναρτήσεις